• 5 bra träningsövningar för att bli en bättre basketspelare

    Jag delar min kunskap om basket medan jag försöker förbättra mitt svenska. Vill du ångra grammatiken i förväg, eftersom den här bloggen används för att göra mitt svenska språk perfekt innan jag går till Kalmar och spelar basket nästa säsong.

     

    De färdigheter som gör en spelare bra ses ofta som en gåva, men det betyder inte att du inte behöver arbeta hårt för att komma i form. Oavsett om du kämpar för ditt pick-up-spel i närheten eller blir en NBA All-star, detta är fem övningar som definitivt borde vara i din träningsrutin.

    # 1 SQUATS

    Att ha benstyrka är avgörande när du är en basketbollspelare. Squat är en bra träningsövning för att uppnå denna styrka.

     

    Så här gör du: För att göra knäböj, som en främre knäböj, ska dina ben vara axlar bredda. Bär vikten med armbågarna högt och händerna precis utanför axlarna. Håll bröstet upp och ryggen platt när du sänker dig själv och skjuter upp dig igen. Upprepa denna rörelse många gånger.

    # 2 LUNGES

    Lunges är en övning där du efterliknar basketens normala defensiva shuffle-rörelse. Denna övning öppnar också ljumsken och höftmusklerna.

     

    Så här gör du: Gå rätt från ett stående läge, platta ut foten och håll tårna rakt framför. Täck ditt högra ben, håll ditt vänstra ben rakt och vikten på höger fot. Håll positionen i två sekunder, återgå till stående position och upprepa samma rörelse med vänster ben.

     

    # 3 ROMANSKA DEADLIFT

    Att kunna hoppa högt kommer från dina höfter i stället för att hoppa från knäna. Den rumänska dödliften bygger styrka i baklåren och ryggen.

     

    Så här: Stå med båda fötterna i axelbredden medan du håller en hantel på varje sida. Hantlarnas vikt bör ligga på baksidan av dina fötter. Tryck tillbaka höfterna och sänk hantlarna så långt du kan medan du håller ryggen rakt. Återgå till din stående position och upprepa rörelsen.

    # 4 PULL-UPs

    När du tar ett hoppskott skapas en full förlängning genom rygg, axlar och handleder. Samlingar efterliknar denna rörelse och bygger tillbaka styrka.

     

    Så här gör du: Dra dina axelband upp och tillbaka ner för att lyfta upp kroppen medan du hänger från en bar med ett underhand grepp. Nyckeln till denna övning är att återgå till den helt utvidgade positionen efter varje repetition.

    # 5 BENCH PRESS

    Detta är en av de bästa övningarna för att utveckla styrka i överkroppen eftersom det engagerar dina triceps.

     

    Så här: Ligga platt på ryggen på en fitness bänk och placera båda fötterna på marken. Håll spaken med händerna ca. 9 tum från varandra och se till att tummarna vetter mot dig. Andas in och sänker långsamt vikten tills strax ovanför bröstet. Tryck upp vikten när du drar ut och upprepa denna rörelse.

     

    Är du inte den typ som gillar att gå ner till gymmet, det verkar för dyrt, eller vill du träna en hel del övningar förutom att gå till ett gym. Då kan du hitta mycket billig utrustning följande länk: Träningsredskap, där du enkelt kan göra alla ovanstående övningar efter behov.

     

    Bänkpress kan eventuellt ersättas med många armbågar.

     

    5 bra träningsövningar för att bli en bättre basketspelare


  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :